Tuesday, June 4, 2013

kenapa OSTEMATRIK??

Semua produk KALSIUM yang dijual di pasaran sama?

Harga sahaja yang membezakan??


AS for me, the answer will be NO.

Harga setiap suplemen mengikut brand atau pengeluar sudah nyata akan berbeza. Strategi marketing lah katakan. hihihi


KENYATAAN semua kalsium itu sama sudah tentu tidak benar.
Setiap pengeluar tentu sahaja akan ada 'signature ingredients' they put along with their label or product right?


Nak tau manfaat utama Ostematrix?

  • Menguatkan tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas - pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.
  • Meringankan stress - ianya mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi,mood sing, sakit kepala dan pitam.
  • Memperbaiki masalah haid - kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu buang air kecil.
  • Pengalkalian tubuh - kalsium adalah mineral alkalin. ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi.
  • Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik.
  • Vitamin D - dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia menigkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit pariodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panasperlu mengambil suplemen vitamin D.
  • Magnesium - Ia adalah iron positif no2 penting didialam tubuh kita. Ianya menggalakkan kamposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus; menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.
  • Zinc, boron, mangenes, kuprum - memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot serta menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

kENAPA PERLU KALSIUM OSTEMATRIX PADA MEREKA?

✓ mereka yang kerap KELETIHAN dan KUAT BEKERJA untuk mengurangkan keletihan
✓ mereka yang sentiasa KEBAS kaki tangan di waktu malam
✓ Ibu-ibu MENGANDUNG, terutamanya yang sering mengalami sakit pinggang, cramp, kebas kaki
✓ Ibu-ibu menyusu yang menyusu kan si manja
✓ Mereka yang mengalami sakit pinggang, sakit lutut dan sendi
✓ Mereka yang mempunyai malsah gigi dan kukunya mudah rapuh atau reput, patah
✓ Ibu-ibu dalam PANTANG yang mempunyai maslah SEMBELIT dan BUASIR
No comments:

Post a Comment